Stokpaardje 1: Rommelen in de bidding box

Ik moet ergens beginnen en laat ik dus maar beginnen met een veel voorkomende slechte gewoonte: het rommelen in de bidding box alvorens te bieden.

Een beschrijving van het fenomeen, eerst op z’n ergst: de speler gaat met zijn hand naar de bidding box, neemt in het voorste compartiment een PAS vast, steekt hem terug, neemt dan in het achterste compartiment een bieding vast, steekt die terug en legt uiteindelijk uit het eerste compartiment DUBBEL. Minder flagrant: met de hand over de bidding box zweven, zelfs zonder een kaartje echt vast te nemen.

Het mag niet omdat er ongeoorloofde informatie naar partner gaat en die het moeilijk kan krijgen om daar bij haar/zijn later bieden of spelen niet aan te denken. Het is een overtreding om van die ongeoorloofde informatie gebruik te maken en bij een eventuele arbitrage zal er rekening mee gehouden worden mocht de partner van de “rommelende” bieder een bieding doen of een kaart spelen waarvoor ook een logisch alternatief bestaat dat voordeliger is voor de andere partij.

Daarom deze slogan: denk met uw hoofd, niet met uw hand!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *